muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Ahad, 30 September 2012

GEMPAR BERAPI : VVIP DI SEBELAH AMOI CUN TERBONGKAR??


Heboh diperkatakan di blog-blog pro umno menghentam individu di atas..adakah betul apa yang dilihat??fikir dahulu..dizaman kecanggihan sekarang, tidak mustahil untuk mengadakan apa yang tiada..lebih-lebih lagi dengan pilihanraya yang akan berlangsung..fitnah dan tomahan memang sudah sebati dengan penyokong-penyokong umno kerana mereka memang tiada bukti yang kukuh..setakat sekeping gambar tidak memberi makna di zaman yang serba maju sekarang..Masih ingatkah lagi anda pada skandal Soi Lek??LIHAT GAMBARNYAKemana perginya penyokong-penyokong umno di dalam hal ini yang secara terangan Soi Lek mengaku bahawa beliaulah individu terbabit..TOLAK UMNO, SEJAHTERA MALAYSIA

GEMPAR BERAPI : MAMEE SPONSOR PERKAHWINAN ANAK ALI RUSTAM??

MELAKA: MAJLIS PERKAHWINAN ANAK LELAKI KETUA MENTERI MELAKA, DATUK SERI MOHD ALI RUSTAM MEMECAHKAN REKOD APABILA 130,000 TETAMU MENYERTAI MAJLIS YANG BERLANGSUNG LAPAN JAM ITU.


Majlis yang berlangsung di Dewan Tun Ali Bukit Katil, Ayer Keroh itu adalah untuk perkahwinan anak lelakinya, Mohd Ridhwan, 26, dengan isterinya, Nur Azieha Mohd Ali, juga 26.

Antara tetamu yang hadir adalah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, Yang DiPertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Abu Seman Yusop dan bekas Ketua Menteri Abu Zahar Ithinin yang juga bapa pengantin perempuan.
Ekoran jumlah tetamu itu, Ali menerima sijil Malaysian Book Of Rekod (MBR) dari  wakilnya, Zulhairi Md Zin.

GEMPAR BERAPI : LELAKI INTAII ANU PEREMPUAN

http://2.bp.blogspot.com/-VIVDg_CkGqM/TpgmPf76MfI/AAAAAAAAJaA/ihj-5qzSXIA/s1600/13185553831438981.jpg

PANAS : BILA NAFSU KUASAI DIRI, MACAM-MACAM BOLEH JADI..AGAK-AGAK DI MALAYSIA, BERLAKU TAK KES CAMNIE??

DENGAN STATISTIK YANG SEMAKIN MENGGERUNKAN JENAYAH ROGOL DI MALAYSIA, UNDANG-UNDANG ISLAM ADALAH CARA TERBAIK MENGAWAL PERILAKU MANUSIA SEPERTI INI..TOLAK UMNO, AMAN MALAYSIA.

GEMPAR BERAPI : LAGI ARTIS MALAYSIA KEKURANGAN KAINGAMBAR SETERUSNYA


PANAS : SEBAB JIN MERASUK MANUSIA
Manusia tidak lari daripada diganggu atau dirasuk oleh jin. Sebab Jin suka merasuk manusiakerana tidak menutup aurat dan menjadi sasaran utama untuk dipikat oleh jin.
Salah seorang imam Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam, Selangor, Ustaz Ahmad Dasuki Abd Rani berkata, dalam setiap tubuh manusia ada jin dan makhluk halus itu sentiasa berusaha mempengaruhi kita mengikut telunjuk mereka.
Pendakwah bebas lulusan Universiti Al-Azhar itu berkata, ramai manusia tidak menyedari tindak-tanduk mereka sentiasa menjadi perhatian jin.
Jin sebenarnya suka memikat manusia, terutama wanita yang suka bersolek dan gemar berpakaian mendedah aurat,” katanya ketika membentangkan kertas kerja berkaitan peranan jin di Masjid Kota Damansara, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Menurut Ustaz Dasuki lagi, jin tidak akan datang mengacau seseorang itu melainkan ia sudah terpikat.
“Bila sudah berkenan, jin akan berusaha memasuki tubuh orang yang dia suka dan terus bersarang di dalamnya,?tambahnya.
Lazimnya, kata beliau, jin memilih manusia yang lemah semangat dan tidak mempunyai pendinding diri untuk dipikat.
“Manusia yang sudah lupa Allah dan menjauhi Al Quran tidak lagi mempunyai pendinding diri dan sebab itu mudah dipengaruhi jin,” tambahnya.
Menurut Ustaz Dasuki lagi, jin menyusup masuk ke dalam tubuh manusia dengan berbagai cara, antaranya diminta manusia sendiri sama ada sedar atau tidak. Lebih malang lagi, katanya, manusia sendiri menggunakan khidmat jin sebagai khadamnya untuk melakukan pengkhianatan kepada orang lain.
Ustaz Dasuki menyatakan 18 sebab jin merasuk manusia, iaitu:
1. Apabila manusia meringankan solat dan tidak mentaati perintah Allah.
2. Terdapat alat muzik atau alat melalaikan didalam rumah
3. Meninggikan suara dalam bilik air
4. Menangis dan merintih sebelum tidur
5. Membuang air panas ke dalam bilik air
6. Melompat tinggi tanpa membaca Bismillah
7. Memasuki tempat gelap yang ditinggalkan
8. Perasaan terlalu takut dan terlampau gembira, seperti ketawa berlebihan
9. Selalu bertengkar suami isteri
10. Terlampau marah
11. Mengikut hawa nafsu
12. Terdapat gambar lukisan manusia dan anjing di dalam rumah
13. Terdapat lambang salib pada lantai, sejadah atau langsir
14. Menghadiri majlis yang melekakan tanpa menyebut kalimah Allah
15. Perempuan suka bersolek
16. Berlaku sihir perjanjian di antara jin dan tukang sihir
17. Jin jatuh cinta pada manusia
18. Suka membaca buku cerita hantu dan buku berunsur sihir.
Beliau juga memberikan beberapa tanda manusia dirasuk jin, antaranya sukar tidur malam, hati berdebar-debar terutama pada waktu senja atau perasaan resah tidak menentu.
Mimpi berulang mengenai perkara yang menakutkan seperti melihat anjing hitam, kucing, ular, manusia pelik, dibawa ke kubur atau diusung ke tempat mengerikan juga dikaitkan dengan gangguan jin.
Selesema berpanjangan juga dikaitkan dengan gangguan makhluk halus selain malas berzikir dan solat, katanya.
Selain itu, manusia dirasuk jin merasa sakit pada sesetengah anggotanya tapi sukar dikesan oleh doktor.
Lain-lain tanda ialah pening berpanjangan terutama pada waktu senja, otak lemah, tidak sedar diri serta telinga berdesing atau mendengar kata-kata suruhan tertentu

GEMPAR BERAPI : PASNGAN MELEKAT DI BUNNT0TPasangan Ter'Over' Romantik Di Kedai Makan (Gambar). Agak-agak la bro, kerusi berlambak nak juga duduk melekat buntot. Kalo kecik tak pe juga, kasihan kerusi tu menangung berat korang..ahah

GEMPAR : PEREMPUAN HOT MENARI DI MALAYSIA

PANAS : KENAPALAH UMNO SELAKU KERAJAAN TIDAK MEMBENDUNG PERKARA SEPERTI INI..KATA NEGARA ISLAM..NEGARA ISLAM BOLEH BUAT KE PERKARA CAMNIE..KESIMPULANNYA TOLAK UMNO, SEJAHTERA MALAYSIA

PANAS : GERAI MAKAN MAKCIK SOMBONG


Photo: PASTI PELANGGAN KEDAI INI TAK AKAN BERHUTANG DAN MINTA DISKAUN

tak sangka ada juga kedai makan camnie yer..agak-agaknyer, siapalah pelanggan yang biasa makan dikedai ini...adakah layanan yang diberikan sama dengan nama kedai terbabit??..dari segi pemasaran, nama kedai yang unik dan lain dari yang lain akan menarik perhatian pelanggan untuk singgah dan mencuba menu yang terdapat di kedai terbabit..so, adakah anda mahu mencuba menu di GERAI MAKAN MAKCIK SOMBONG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...