muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Rabu, 24 Oktober 2012

GEMPAR BERAPI : PELIK TAPI BENAR-KEAJAIBAN TERKINI DI MALAYSIAMOHON JANGAN KETAWA!!!...PELIK TAPI BENAR!!!!!... YANG HINA, MAKI HAMUN DAN CACI CERCA AGAMA ISLAM PARTI MCA, TAPI PERKASA BUAT DEMO BANTAH DAP!!!!!!
baca selanjutnya

GEMPAR BERAPI : ANAK TAIB BELANJA LEBIH SETENGAH JUTA DALAM 6 BULAN


KUALA LUMPUR, 24 Okt ― Anak kepada Ketua Menteri (KM) Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud telah membelanjakan lebih setengah juta ringgit dalam hanya tempoh enam bulan bermula awal tahun ini, kata bekas isterinya Shahnaz Abdul Majid di Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini.

Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Abdul Taib, bekas suami kepada Shahnaz, membelanjakan sejumlah RM782,520.55 bermula Januari hingga Jun lalu menggunakan satu kad kredit sahaja, American Express Platinum dengan berbelanja ke seluruh dunia termasuk negara-negara Eropah.
...
Dalam perbicaraan hari ini, turut ditunjukkan dokumen perbelanjaan kad kredit tersebut yang dikeluarkan oleh Malayan Banking Berhad (Maybank).
Antara lokasi yang dinyatakan adalah perbelanjaan di Sepanyol, UK, and Jerman.

Shahnaz sedang menuntut RM100 juta untuk Mutaah, berikutan perceraian mereka, dan RM300 juta tuntutan bagi harta sepencarian.

Pasangan tersebut bercerai Mei lalu dan perbicaraan yang berjalan sejak 2011 ini adalah bagi menuntut sejumlah RM400 juta daripada bekas suaminya itu.

Shahnaz, kakak kepada penyanyi Shiela Majid dalam perbicaraan sebelum ini mendakwa bekas suaminya itu mempunyai 111 akaun bank dari seluruh dunia, termasuk di Kanada, Amerika Syarikat, Caribbean, Perancis, Monaco, Switzerland, Luxembourg, Malaysia, Hong Kong dan Switzerland.

Shahnaz dalam keterangannya hari ini turut menjelaskan Mahmud Abu Bekir mempunyai akaun simpanan dalam CIMB Bank cawangan Kuching bernilai lebih RM5 juta, dan akaun deposit tunai di CIMB Private Banking bernilai RM3 juta.

“(Dia) responden mempunyai akaun simpanan di bank CIMB cawangan Kuching bernilai RMRM5,751,557.53 dan akaun deposit tetap bernilai RM3 juta bagi CIMB Private Banking cawangan sama,” katanya.

Shahnaz dalam perbicaraan sebelum ini berkata jumlah RM400 juta yang dituntutnya itu adalah masuk akal memandangkan mereka telah berkahwin selama lebih 19 tahun dan suaminya memiliki pendapatan bernilai berbilion ringgit.

Dalam permohonan cerai yang difailkannya sebelum ini, Shahnaz, yang mempunyai MBA dalam Kewangan berkata, dia mahu bercerai di bawah Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1948 kerana Mahmud Abu Bekir tidak memberinya nafkah batin sejak 2001.

Kakak kepada ratu jazz Malaysia itu turut berkata, bekas suaminya itu juga pernah menumbuk mukanya, kepala, mata, disepak di rusuk dan dicekik, disamping penggunaan kata-kata kesat yang menyebabkan emosinya terganggu.

PANAS : SEBAB KENAPA PERLU KEKAL DARA SEBELUM KAWIN


Assalamualaikum.

Aku ni bukanlah kuat agama sangat tetapi memandangkan isu zina ini berkaitan dengan perkara perkara yang termasuk dalam lingkungan minat aku iaitu kriminologi, islam, etika dan sosiologi serta sudah ramai orang yang rapat dengan aku seperti kawan, saudara mara dan jiran yang terlibat dengan gejala sosial yang tidak bermaruah ini, jadi aku berasa terpanggil untuk melaksanakan amar makruf nahi munkar iaitu dengan berusaha mengurangkan kegiatan zina ini. Tetapi pada hari ini, penulisan aku akan hanya memfokuskan kepada golongan wanita. Di bawah ini aku senaraikan 37 perkara yang perlu wanita fikirkan masak masak jika terdetik kata hati ingin berzina.€ Ketika berzina
I) Zina adalah satu perbuatan yang mungkar yang menyebabkan engkau mendapat dosa besar. Allah murka dan engkau akan dimasukkan kedalam neraka. Sedap.

II) Seiring dengan status zina yang merupakan satu perbuatan maksiat maka pelaku zina ini terpaksalah bersetubuh di dalam belukar, bangunan terbiar dan hutan.
Sumpah, tak selesa! Pasangan yang halal berdua duaan di atas tilam empuk, engkau pula digigit nyamuk dalam kegelapan. Kena patuk ular baru tahu padan muka.

III) Dan oleh kerana engkau takut terkantoi, maka terpaksalah buat cepat cepat. Orang lain buat sampai 30 minit, engkau pula setakat 5 minit sahaja. Tak terasa kenikmatannya. Lagi baik tunggu kahwin. Nak tunggang terbalik pun boleh.

IV) Nama pun zina. Benda salah! Jadi ada kemungkinan engkau akan ditangkap. Engkau ingat sedap kena tangkap dan disoal pelbagai soalan menakutkan daripada pencegah maksiat tu?

V) Bila dah ditangkap, terpaksa la bayar ribuan ringgit atau dipenjara. Menurut Seksyen 61 (1) Enakmen Jenayah Syariah Negeri Sembilan 1992, seseorang yang disabitkan bersalah berzina akan dikenakan ''...hukuman denda tidak melebihi RM3000 atau penjara selama tempoh tidak melebihi 2 tahun atau kedua-duanya.'' Cuba engkau fikirkan, daripada engkau menghabiskan ribuan ringgit bayar pada kerajaan dan menghabiskan mara berharga mereput dalam penjara, lebih baik engkau gunakan duit itu untuk perkahwinan yang mudah dan halal.

VI) Bila dah ditangkap, memang malu la dengan orang kampung. Mulut mereka pula caj Janda Anak Tujuh maka pandai pandailah engkau sumbat telinga tu dengan kuali Astro.

VII) Seperti yang aku cakapkan tadi, orang yang berzina ni terpaksa bergesa gesa maka kekasaran kadangkala dilakukan si lelaki terhadap si perempuan. Sampai terkengkang kengkang perempuan tu berjalan. Buat apa sakitkan diri?

VIII) Yang lebih epik apabila Allah takdirkan 'adik' si lelaki melekat dalam saluran vagina engkau. Dalam istilah sains, ianya disebut sebagai Penis Captivus. Dalam sesetengah kes, pasangan yang melekat ini terpaksa dibawa ke hospital untuk dipisahkan walaupun 'adik' si lelaki tadi sudah mengecut. Tak malu ke dengan doktor dan jururawat yang ada disitu nanti?

€ Selepas berzina 
IX) Percayalah kata aku wahai perempuan bahawa engkau tidak akan lena tidur malam kerana risau akan mengandung. Dan hal ini bukan untuk sehari dua saja tetapi kadangkala berlarutan sehingga dua tiga minggu. Semua kerja tak jadi sempurna kerana risau. Jadi, buat apa nak sakitkan kepala?

X) Oleh kerana perangai pasangan engkau tak berapa senonoh, jadi besar kemungkinan dia mempunyai Sexually-Transmitted Diseases (STD) dan telah menyebarkannya kepada engkau ketika sedang gembira bermaksiat. Contoh contoh STD ini adalah seperti chlamydia, gonorrhoea, Genital warts, HIV, sifilis, vaginitis, human papillomavris dan trichomoniasis. Ketika aku menyelongkar internet untuk dijadikan bahan tulisan aku ini, aku terasa nak muntah tengok kemaluan perempuan yang dijangkiti penyakit penyakit yang disebutkan bernanah, berdarah dan berwarna hitam. Jijik sangat! Mesti busuk baunya. Engkau nak jadi macam itu?

XI) Kadangkala bila lelaki itu dah dapat apa yang dia inginkan maka dia tinggalkan terus perempuan yang dia tiduri. Ala-ala one-night stand. Meranalah hidup engkau.€ Jika mengandung 
XII) Bila dah berbenih, maka engkau pun terpaksalah tipu mak bapak untuk mengelakkan tembelang pecah. Kalau aku jadi engkau pun aku buat macam tu agaknya. Menipu kononnya ada penyakit misteri lah, buatan orang lah, dikacau jinlah. Dan dapat lagi satu dosa : menipu. Semakin bertambah tempoh masa engkau di neraka.

XIII) Kawan dekat tempat kerja, sekolah dan kawasan kejiranan pun mulalah mengata. Engkau tahu tahu sahajalah kan yang berita baik tentang kita orang tak ambil peduli tapi benda busuk tentang kita, satu dunia orang nak gemparkan. Bukan kita sahaja yang sakit hati, ahli keluarga pun sama terpalit malu dan kesedihan.

XIV) Kalau yang bakal bergelar ibu itu budak sekolah, aku yakin 100% dia akan dibuang sekolah. Memalukan nama baik sekolah saja. Kehidupan pun makin bertambah malap bila pendidikan tiada.

XV) Tapi itu kira okey lagi. Kalau dihantarnya budak itu ke sekolah budak jahat macam mana? Terseksa hidup tanpa orang yang tersayang seperti ahli keluarga dan sahabat rapat di waktu paling mencabar. Tak ada tempat untuk mengadu nasib.

XVI) Kemungkinan besar kalau engkau beritahu si lelaki yang itu anak dia, dia tak akan mengaku. Dia akan kata, ''kalau engkau boleh tidur dengan aku tak mustahil engkau tidur dengan banyak jantan lain''. Terpaksa la engkau tanggung cacian seorang diri. Kalau aku jadi lelaki tu pun aku takkan mengaku agaknya kecuali ujian Deoxyribonucleic Acid (DNA) dijalankan untuk membuktikan itu anak aku.

XVII) Dan ada juga yang terfikir nak menggugurkan anak yang dikandung. Pemikiran salah ini kadang kala dizahirkan. Maka semakin berdosalah mereka.

XVIII) Perasaan sedih, kecewa dan tertekan kadangkala memaksa perempuan untuk membunuh diri. Maka, semakin bertambah dosa yang dilakukan. Abu Hurairah R.A. meriwayatkan dari Nabi SAW maksudnya : ''Sesiapa yang terjun dari bukit membunuh dirinya, dia akan terjun ke dalam neraka jahanam kekal didalamnya selama-lamanya. Sesiapa yang meminum racun membunuh diri, racun itu akan berada didalam genggamannya, dia akan menghirup racun itu di dalam neraka jahanam kekal di dalamnya selama lamanya. Siapa yang membunuh dirinya dengan besi, maka besi itu akan berada di dalam genggamannya, dia akan menikamkannya di perutnya di dalam neraka jahanam, kekal di dalamnya selama lamanya. (Hadis riwayat al-bukhari dan muslim)


Bayi yang tidak berdosa menjadi mangsa :(


Contoh rumah usang yang barangkali menjadi tempat melahirkan anak?
*Gambar sekadar hiasan

€ Semasa bayi luar nikah lahir 
XIX) Untuk mengelakkan orang ramai terutamanya ahli keluarga tahu yang benih disemai ingin menetas maka engkau terpaksalah beranak di dalam tandas atau semak. Mesti terseksa betul tak ada bidan yang membantu, ubat untuk digunakan dan orang tersayang disisi. Semasa bermaksiat gembira berdua, ketika melahirkan anak, berseorangan kesakitan. Sedihnya.

XX) Ada pula tu emak bapak yang tak mengaku engkau sebagai anak mereka lepas apa yang terjadi. Lebih dramatik bila mereka campak kain baju engkau suruh engkau berambus. Dah lah tengah sakit, kena halau pula tu.

XXI) Tapi itu tak sedramatik babak ayah engkau nak bunuh engkau guna parang. Cuba bayangkan kalau tak ada siapa pun yang nak tenangkan ayah kau? Pasal engkau dan pasangan engkau, ayah engkau bakal jadi pembunuh.

XXII) Dan bila dah lahir anak engkau ini, makin banyaklah stok umpatan orang kampung. Mereka akan kutuk sampai engkau rasa tak nak keluar dari rumah sampai mati.

XXIII) Dan bila dah tertekan sangat tahap menonggeng, itu yang jadi kes buang bayi tu. Dicampaknya bayi lemah tidak bermaya itu ke dalam longkang, tepi jalan dan tandas masjid. Dah dapat lagi satu dosa. Sepatutnya anugerah Allah itu dipelihara dengan baik. Bukan semua orang bernasib baik dikurniakan Allah dengan cahayamata.
XXIV) Ada tiga kemungkinan terbesar yang mungkin berlaku terhadap bayi yang dibuang itu. Pertama, jika yang menjumpai bayi itu terlebih dahulu adalah binatang karnivor atau pembangkai seperti anjing atau biawak, maka ada kemungkinan sesetengah anggota badan bayi itu akan dimakan binatang binatang tersebut. Bau darah yang terdapat pada bayi yang baru lahir menarik kehadiran binatang binatang ini. Oleh sebab itu, kadang kala kita terdengar kes bayi dibuang dijumpai dengan tangan atau kakinya putus. Sedihnya dengar berita berita sebegitu.

XXV) Kemungkinan kedua, ada orang yang akan jumpa anak engkau itu dan serahkannya kepada polis. InsyaAllah, selamat bayi itu. Yang tak selamat itu engkau. Kertas siasatan akan dibuka dan sudah pastilah engkau gelabah gila itik. Katakanlah Allah takdirkan engkau berjaya ditangkap kerana membuang bayi, mereputlah engkau dalam tu. Dan derita engkau tak berakhir disitu. Aku pernah terdengar orang kata kononnya penjenayah yang dihukum kerana melakukan perbuatan keji terhadap kanak kanak seperti rogol atau liwat budak, dera dan buang bayi ini mendapat 'layanan istimewa' daripada banduan banduan lain. Mesti engkau tak sabar sabar kan?

XXVI) Dan kemungkinan ketiga, orang bukan islam yang jumpa budak itu dan dibesarkannya mengikut cara hidup orang kafir. Hancur musnah iman budak itu. Engkau sebagai ibu sedikit sebanyak bersalah terhadap cara hidup yang anak engkau lalui sekarang.

XXVII) Setahun dua lepas, berita tentang gejala bayi ni amat popular di media. Malahan, media antarabangsa juga melaporkan tentang gejala buang bayi di Malaysia. Orang bukan islam pun mulalah pandang hina pada kita sedangkan selama ini orang melayu selalu berlagak kononnya merekalah yang paling berbudi bahasa, bersopan santun, berpekerti mulia.

XXVIII) Kalau engkau tanam anak engkau yang telah mati kerana sebab sebab tertentu tanpa pengetahuan pihak berkuasa, engkau boleh didakwa kerana menyembunyikan kelahiran dan menyembunyikan kematian. Jika engkau tanam anak engkau hidup hidup (neonaticide), bukan sahaja engkau boleh didakwa dengan kedua dua pertuduhan yang telah dinyatakan diatas, malahan engkau boleh didakwa mengikut Akta 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dengan sengaja dan mempunyai niat. Dalam kedua dua senario, engkau akan menerima hukuman yang amat berat. Rasakan...

XXIX) Tapi perkara yang paling menyedihkan bagi engkau adalah hakikat bahawa engkau tidak lagi mempunyai peluang untuk membela, membelai, menyusukan, menemani anak yang engkau kandung dalam perut menteneng selama 9 bulan. Semestinya engkau akan berasa sedih, bersalah, menyesal dan asyik menangis ketika memikirkan.


Bayi yang kesunyian tanpa kasih sayang seorang ayah :(

€ Ketika anak itu membesar (jika engkau membesarkan anak itu) 
XXX) Dalam kes bapa dia lari dan engkau membesarkan anak itu seorang diri, sudah tentu anak itu akan rindu dekat ayahnya dan ingin belaian manja ayahnya. Dia akan asyik bertanya kepada engkau tentang ayahnya, dimana dia berada dan sebagainya sampai engkau tak tahu nak bagi alasan apa lagi pada anak engkau.

XXXI) Oleh kerana budak sekolah sekarang ni mulut tahap makan penyepak dan selalu pasang telinga ketika emak emak ada perjumpaan mengumpat maka mereka pun tahulah rahsia hitam anak engkau. Anak engkau akan diejek 'anak haram', 'emak kau perempuan murahan' dan sebagainya. Semakin sakit hati dan sedihlah hati anak itu yang sedia ada hancur.

XXXII) Engkau pun sakit hatilah tengok anak engkau yang tak berdosa diperlakukan sebegitu rupa sedangkan yang bersalah adalah engkau dan bekas pasangan engkau.

XXXIII) Anak anak ini apabila sakit hati, dia tidak akan melepaskan kebencian itu pada kawan kawannya itu. Sebaliknya, dia akan melepaskan kebencian pada engkau yang dianggapnya sebagai punca kepada segala perkara buruk yang berlaku pada dirinya. Jangan terperanjat jika anak sendiri panggil engkau sebagai 'perempuan jalang' atau 'pelacur'.

XXXIV) Anak mula memberontak, tak belajar, bertumbuk dan berkawan dengan budak budak bermasalah.

XXXV) Kadangkala kegiatan zina ini macam menjadi satu kitaran. Aku kenal satu keluarga ni (aku tak payah cakap siapa dan engkau tak perlu ambil tahu hal orang) dimana emaknya dulu pernah berzina. Sekarang ni, ketiga tiga anak perempuan dia pun berzina dan melahirkan anak luar nikah. Ini bukan berita bohong ya. Sesiapa yang rapat dengan keluarga aku kenallah siapa yang aku maksudkan ni. Persoalan yang timbul disini, adakah engkau mahu tindakan zina engkau ini dicontohi anak anak engkau, cucu cicit engkau dan warisan engkau yang seterusnya?

€ Semasa nak kahwin (jika lelaki yang engkau ingin kahwin adalah lelaki lain, engkau pula tiada anak dan dia beranggapan engkau masih dara) 
XXXVI) Dimalam pertama, apabila si lelaki perasan yang engkau tidak berdarah maka tahulah dia bahawa dara engkau telah dipecahkan lelaki lain. Pecah tembelang sudah. Bergaduhlah nampaknya.

XXXVII) Yang lagi teruk jika si suami ceraikan engkau malam itu juga kerana berasa tertipu. Alangkah sedihnya. Tak sempat pergi Pulau Jeju untuk bulan madu.

Nota :
1) Bukan semua yang aku senaraikan disini akan berlaku pada perempuan yang berzina. Tetapi selamat bagi aku katakan bahawa sekurang kurangnya 5 daripada 37 perkara ini akan berlaku pada mereka.

2. Aku memfokuskan post ini kepada golongan wanita bukan kerana aku merasakan perempuan yang bersalah atau menggatal. Sebab sebab yang sebenar adalah :-

i) Dalam kebanyakan hal ini, lelaki diklasifikasikan sebagai golongan penipu manakala perempuan adalah golongan yang ditipu. Lebih baik mengingatkan orang yang mudah tertipu.
ii) Perempuan menerima lebih banyak kesan berbanding lelaki. Merekalah yang mengandung, sakit, selalu dicerca dan sebagainya. Aku tak ada banyak idea nak ditulis pasal lelaki.
iii) Perempuan lebih minat membaca berbanding lelaki. .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...