muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Sabtu, 20 Oktober 2012

SKIRT SIAPA YANG LEBIH PENDEK, ROZITA CHE WAN ATAU AZZA ELITE??gambar seksi rozita che wan
Di kala kita stress dengan pengumuman kerajaan kita yang begitu “PRIHATIN” untuk berjimat cermat, marilah kita bersama-sama meneka skirt siapakah yang lebih pendek di antara Rozita Che Wan dan Azza Elite di dalam gambar di atas. Kalau dari kebesaran paha, kami rasa Azza Elite nampak lebih besar daripada Rozita. Tapi dari segi kependekkan skirt, agak sukar untuk ditentukan sebab dua-dua lebih kurang je.
Kami rasa Rozita dan Azza sudah pun menyahut seruan kerajaan kita untuk berjimat cermat. Sekarang nie diorang beli baju yang tak cukup kain bukan untuk seksi, tapi sebab itu lebih murah. Mungkin lepas nie lebih ramai artis kita yang bakal berjimat cermat dengan memakai seluar dalam sahaja ke event-event. Tak gitu?
Marilah kita mencontohi artis-artis kita yang begitu cepat dan pantas dalam menyahut seruan kerajaan untuk berjimat cermat. Lepas nie kita pergi kerja naik basikal pulak ~~~

GEMPAR BERAPI : KEPALA AKAK NIE TERSEPIT DI PINTU BAS
GEMPAR : KOLEKSI GAMBAR YANG MEMBUATKAN ANDA PENING


double meaning photos17 Double Meaning Photos 

Anai-Anai Mengenali Kesucian Ayat Al-Quran Berusia 100 TahunAl-quran yang beserta dengan terjemahan dalam bahasa Urdu yang telah berusia 100 tahun ini telah dimakan oleh anai-anai. Apa yang ajaibnya anai-anai ini memakan semua termasuk terjemahannya tetapi tiada satu pon ayat Al-quran dalam bahasa Arab yang dimakan oleh anai-anai tersebut.
Kejadian ini berlaku di dalam rumah seorang muslim yang bernama En. Md Farooq penduduk Tappachabutra, Hyderabad.
Dalam Al-Qur’an surat Al-Hijr, surat ke 15 ayat ke 9, Allah Swt. berfirman:

“Sesungguhnya Kami-lah yang menurunkan Al Quran, dan sesungguhnya Kami benar-benar memeliharanya.”
Ayat di atas menunjukkan jaminan dari Allah Swt., bahawa Dia selain menurunkan dan mewahyukan Al-Quran, juga berkomitmen akan menjaga kemurniannya hingga Hari Kiamat.
Al-Quran Al-Karim Adalah Mukjizat
Daripada Saidina Ali r.a :
Katanya: Ingatlah! Aku telah mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: ” Awaslah! Sesungguhnya akn berlaku kekacauan dan bala bencana yang besar”. Aku bertanya: ” Apakah caranya untuk menyelamatkan diri dari bencana itu, Ya Rasulullah?” Baginda menjawab: ” (Caranya ialah berpegang teguh kepada ajaran) kitab Allah, ia mengandungi kisah-kisah perihal umat-umat yang terdahulu dari kamu, dan berita perkara-perkara yang akan datang sesudah kamu, serta hukum-hukum mengenai apa yang berlaku di antara kamu; (kitab Allah al-Quran) dialah yang menjadi pemutus (antara yang benar dengan yang salah), bukan keterangan yang olok-olok; sesiapa jua dari golongan yang sombong angkuh, meninggalkannya (dengan tidak menurut hukumnya): akan dibinasakan oleh Allah, dan sesiapa yang mencari pertunjuk dari yang lainnya – akan disesatkan oleh Allah; al-Quran ialah tali Allah yang teguh kukuh, dan dialah pengajaran yang menjadi ikutan, dan dialah juga As-Siratul Mustaqim (jalan yang lurus). Dialah kitab yang dengan sebab berpegang teguh kepada ajarannya, hawa nafsu seseorang tidak akan menyeleweng atau terpesong; dan dialah kitab yang kalimah-kalimahnya tidak akan bercampur aduk atau berkesamaran dengan kata-kata makhluk; dan alim ulama pula tidak merasa puas daripada mengkaji isi kandungannya; (demikian juga) keindahan, kemanisan dan kelazatan membacanya tidak akan susut atau hilang, meskipun ia dibaca dengan berulang-ulang; dan kandungannya yang menakjubkan, tidak berkesudahan. Dialah kitab yang menjadikan sekumpulan jin semasa mendengarnya tidak tertahan hati menerimanya sehingga mereka memujinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami mendengar bacaan al-Quran yang menakjubkan, yang memimpin ke jalan yang benar, lalu kami beriman kepadanya.” (Demikian juga) sesiapa yang memperkatakannya; dan sesiapa yang beramal dengan ajarannya, diberikan pahala; dan sesiapa yang membuat keputusan berdasarkan hukum-hukumnya, adillah keputusannya; dan sesiapa yang berdakwah supaya orang ramai menurut ajaran-ajarannya, sudah tentu ia (dan mereka) beroleh hidayah pertunjuk ke jalan yang lurus.”
(Saidina Ali r.a)
Firman Allah Ta’ala Yang Bermaksud:
“Sesungguhnya orang yang beriman itu ialah orang yang apabila disebutkan Allah akan gementar hati mereka, dan apabila dibacakan ayat-ayat-Nya (ayat-ayat Allah) akan bertambahlah iman mereka, dan kepada Rab (Tuhan) mereka bertawakal.” ( Surah an-Anfal : Ayat 2 )
Subhanallah, Wallahu’alam….

AWAS : HANYA UNTUK TONTONAN WANITA SAHAJA

Do You see brunette on the road?
GEMPAR BERAPI : KANTOI! Shalimin Ketua Umno Taiping Rasmi Konsert Ditaja Syarikat ARAK!Kalau sudah namanya 'syaitan yang dikenali' yang haram pun boleh jadi HALAM!

Begitulah yang dibuktikan oleh Setiausaha Politik, Menteri Besar Haram Perak merangkap Ketua Umno Bahagian Taiping, Ahmad Shalimin Ahmad Shaffie kununnya tidak berpeluang lagi merasmikan konsert amal tetapi sebenarnya ada dan ditaja pula sebuah syarikat minuman keras terkenal.

Konsert yang akan diadakan di sebuah dewan Cina berhampiran stesen bas di Taiping itu khabarnya akan cuba menarik golongan muda terutamanya kaum Tionghua untuk berhibur sambil beramal di samping diadakan juga cabutan bertuah kepada pengunjung.

Shalimin yang juga Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat berkaitan simen didakwa akan merasmikan sendiri konsert tersebut selain diiringi beberapa pemimpin komponen Barisan Nasional (BN) parlimen tersebut.

Menurut sumber, ini sebagai satu strategi terbaru BN cuba untuk menarik pengundi muda Cina supaya memberi sokongan terhadap parti itu dalam pilihanraya umum akan datang.

Persolannya, beginikah sikap dan akhlak seorang pemimpin beragama Islam yang sudah pun menunaikan haji ke tanah suci sanggup menggadaikan maruah diri dan agama dengan merasmikan majlis yang ditaja sebuah syarikat arak?


Sudah tidak adakah pemimpin BN bukan Islam yang boleh menggantikan tempat Shalimin merasmikan majlis tersebut walaupun dalam Islam tidak melarang penganut agama lain untuk berhibur malah bebas berbuat apa saja asalkan tidak melanggar undang-undang.

Bukankah BN Taiping ditandingi Presiden PPP, M Kayveas yang kalah dalam pilihanraya umum lalu dan untuk mengelakkan fitnah, mengapa tidak dia sendiri yang merasmikannya?

Mengapa alim ulama dalam Umno bahagian Taiping terus diam membisu tidak berani menegur Shalimin yang sama ada sedar ataupun sebaliknya sudah terjerumus ke dalam maksiat?

Apakah reaksi ahli Umno agaknya setiap kali lalu di hadapan kain rentang berkenaan kerana ia sudah pasti akan memberi 'saham' kerana tidak menegur pemimpin yang sudah menggadaikan prinsip perjuangan apatah lagi agama Islam?

Paling utama, mengapa Zambry juga tidak berani menyanggah tindakan setiausaha politiknya sendiri kerana ia jelas bertentangan dengan perjuangan Umno yang kununnya memartabatkan Islam dan memperjuangkan hak orang Melayu?

Kerana undi, bakal tergadai akidah diri!

JALAN PULANG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...