muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Khamis, 27 September 2012

GEMPAR BERAPI : Remaja Wanita Jual Seluar Dalam Terpakainya Untuk Tambah PendapatanSemenjak kedatangan teknologi IT, salah satu perkara yang paling menonjol sekali yang mengubah konsep perniagaan ialah keupayaan seseorang untuk memulakan perniagaan dengan amat mudah, modal yang amat minimum tetapi dengan pasaran yang amat luas diperingkat global.

Begitulah yang terjadi apabila seorang wanita remaja Singapura memerlukan duit untuk menampung perbelanjaan belajarnya dia dengan mudah menubuhkan sebuah perniagaan yang bermula hampir tanpa modal, tak perlu pejabat serta lain-lain kemudahan yang sempurna. Hanya yang diperlukan ialah sebuah komputer dan talian internet.


Remaja tersebut mempromosikan seluar dalam yang telah dipakainya dan dijual dengan harga RM104.00 sehelai. Pelanggan yang membeli sebanyak 2 helai akan diberikan bonus video clip tarian ghairahnya membuka satu persatu pakaian dalam. Dalam vidie tersebut hanya bahagian mukanya sahaja tidak dipamerkan.

Setakat ini dia telah berjaya menjual sebanyak 200 helai seluar dalamnya sendiri yang dibeli kemudian dipakai untuk sekurang-kurangnya selama 12 jam sebelum dijual. Bermakna dengan pantas dia dapat mengumpulkan sebanyak RM20,800 !. Wow mudahnya berniaga.

Jangan pula nanti ada pakcik-pakcik blogger yang cuba mempromosikan seluar dalam mereka untuk jualan kepada pelanggan internet. Takut tak menang tangan menerima tempahan pula!

melayukuhebat.com

GEMPAR BERAPI : PRAMUGARI DIGANTNG TUGAS AMBIL GMBAR TANPA PAKAIAN


PANAS : PENERBIT Innocense of Muslims DI PENJARA


LOS ANGELES - Nakoula Basseley Nakoula, penerbit Innocense of Muslims, filem yang mencetuskan protes di kalangan umat Islam di seluruh dunia, diarah ditahan di penjara kerana melanggar terma-terma pemantauan hukuman yang dijatuhkan sebelum ini.

"Mahkamah kurang percaya dengan defendan pada masa sekarang," kata Hakim Suzanne H Segal, semalam. Segal juga berkata, Nakoula membawa "kemudaratan kepada komuniti."

Nakoula, disoal siasat oleh pihak berkuasa persekutuan awal minggu lalu, ditahan awal semalam, lapor Los Angeles Times. 

Pendakwa raya persekutuan berhujah petang semalam bahawa penerbit filem itu mengundang bahaya dan seharusnya diletakkan dalam tahanan. Bagaimanapun peguamnya, Steve Seiden berhujah Nakoula sewajarnya dibebaskan atas bon. 

Malah peguamnya berkata, anak guamnya berhadapan dengan bahaya di penjara persekutuan di Los Angeles kerana ia menempatkan ramai tahanan beragama Islam. Peguam itu menafikan Nakoula melanggar apa-apa terma pemantauan. 

Nakoula pernah dijatuhkan hukuman penjara lima tahun atas kesalahan menipu bank. Dia ditahan pada 2009. Di bawah tempoh pemantauan, Nakoula tidak dibenar menggunakan atau memiliki perkakasan yang membolehkannya akses kepada Internet tanpa kelulusan pihak pemantau.

Menurut laporan CNN, pendengaran awal dimulakan dengan Segal bertanya kepada defendan apa nama sebenarnya. Dia menjawab: "Mark Basseley Yousseff." Kemudian hakim sekali lagi bertanya nama defendan. "Mark Basseley," katanya kali ini. 

Menurut peguam bela, anak guamnya, yang pernah menggunakan 17 nama sebelum ini, biasanya dikenali Nakoula. 

Pendakwa raya berkata Nakoula berupaya untuk membuat pembayaran ketika filem berkenaan dihasilkan. Oleh itu katanya, Nakoula boleh meninggalkan kawasan dia tinggal sementara kesnya dijalankan. Pendakwa raya mengesyorkan hukuman penjara 24 bulan. - Sinar Harian

GEMPAR BERAPI : DITANGKAP TANPA PAKAIAN DENGAN NELAYAN


KUALA DUNGUN – Perbuatan tidak bermoral seorang pelajar perempuan sebuah institut kemahiran tempatan yang memadu asmara bersama teman lelaki di hotel murah, menerima padah apabila dia didenda RM2,800, atau dua bulan penjara kerana berkhalwat.
Pelajar berkenaan, Nurul Akmal Aishah, 19, dari Besut Terengganu menghadapi pendakwaan mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Terengganu 2001.
Dia dicekup sepasukan pegawai penguat kuasa syariah, bersama teman lelakinya, di sebuah bilik di rumah tumpangan, dekat sini, kira-kira jam 1.30 pagi, 10 Februari lalu.
Ketika serbuan dilakukan, Nurul Akmal ditemui dalam keadaan terbaring tanpa pakaian dalam selimut.
Lelaki terbabit, dikenali sebagai Mohd Firdaud Wadu, 30, pula, hanya memakai jeans tanpa baju ketika membuka pintu bilik.
Soal siasat mendapati mereka tiada hubungan muhrim.
Pasangan terbabit juga mengaku telah melakukan persetubuhan sebelum itu.
Turut dirampas, pakaian dalam milik Nurul sebagai bahan kes.
Kedua-duanya yang mengaku bersalah selepas fakta kes dibacakan di hadapan Hakim Syarie, Shamsuddin Ngah kemudiannya menjelaskan denda masing-masing untuk mengelakkan dipenjara.
Dalam kes berasingan di Mahkamah Rendah Syariah, seorang pemandu lori, Md Zaid Abdullah, 33 dari Kuala Abang Dungun berhadapan satu waran tangkap kerana kegagalannya hadir untuk menghadapi pendakwaan pertudu­han khalwat.
Dia ditangkap pegawai penguatkuasa syariah ketika berada di sebuah bilik hotel di Jalan Baru Pak Sabah bersama seorang wanita bukan muhrim jam kira-kira 1.05 pagi, 10 Februari lalu.
Pasangannya, Noor Aishah Osman, 29, bagaimanapun hadir untuk mendengar pertuduhan lalu didenda RM2,700 atau dua bulan penjara setelah mengaku bersalah atas kesalahan mengikut Seksyen 31 (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001.


PANAS : APA NAK TAKUT, PALING KURANG PUN DENDA, PASTU LEPAS...SOKONG UMNO, KES KHALWAT BERLELUASA

GEMPAR BERAPI : ARTIS MALAYSIA TAYANG DADA DENGAN KEKASIH MAT SALLEH??


gambar anzalna dan kekasih
gambar anzalna dan kekasih
gambar anzalna dan kekasih
gambar anzalna dan kekasih
gambar anzalna dan kekasih
PANAS : DIMANAKAH PERASAAN MALU GADIS MALAYSIA SEKARANG?/ADAKAH BERPUNCA DARI SISTEM SOSIAL NEGARA KITA YANG TERLAMPAU BEBAS??APAKAH PERANAN KERAJAAN DALAM HAL INI??PERLUKAH ARTIS BERPERLAKU SEPERTI INI SEDANGKAN SESETENGAH MEREKA MENJADI IKUTAN REMAJA??HAKIKATNYA, SOSIALITI MALAYSIA BERTAMBAH PARAH DIBAWAH KERAJAAN SEKARANG..UNDI UMN00, ROSAK MALAYSIA..

PANAS : 50 IPTA/IPTS TERBAIK MALAYSIA*UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

1.Universiti Putra Malaysia (UPM) (World Rank : 428)
2.Universiti Teknologi Malaysia (UTM) (World Rank: 437)
3.Universiti Sains Malaysia (USM) (World Rank: 464)
4.Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) (World Rank: 523)
5.Universiti Malaya (UM) (World Rank: 596)
6.Universiti Teknologi MARA (UiTM) (World Rank: 626)
7.Multimedia University (MMU) (World Rank: 891)
8.Universiti Malaysia Sabah (World Rank: 1222)
9.Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) (World Rank: 1341)
10.International Islamic University of Malaysia (UIA) (World Rank: 1411)
11.Universiti Teknologi Petronas (UTP)
12.Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)
13.Universiti Utara Malaysia (UUM)
14.Universiti Tunku Abdul Rahman
15.Universiti Malaysia Terengganu
16.Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
17.Universiti Malaysia Pahang (UMP)
18.Universiti Sains Islam Malaysia
19.Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
20.Universiti Pendidikan Sultan Idris
21.Open University Malaysia
22.Universiti Teknikal Malaysia Melaka
23.International Medical University
24.Taylor’s University College
25.Tunku Abdul Rahman College
26.Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
27.University of Nottingam Malaysia
28.UCSI University
29.Monash University Malaysia
30.Malaysia Theological Seminary
31.Universiti Kuala Lumpur
32.Curtin University of Technology Sarawak Campus
33.Universiti Industri Selangor
34.Selangor International Islamic University College
35.Al Madinah International University
36.Wawasan Open University
37.University Tun Abdul Razak
38.KDU College
39.Universiti Malaysia Kelantan
40.Asia Pasific Institute of Information Technology
41.Help University College
42.Sunway University College
43.INSANIAH University College
44.Universiti Sultan Zainal Abidin
45.Segi College
45.University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
47.Majlis Peperiksaan Malaysia
48.Malaysian Institute of Management
49.Limkokwing University of Creative Technology
50.Disted-Stamford College

SUMBER

GEMPAR BERAPI : BENARKAH GMBAR WANITA BOLEH DI B0GELKN????


Benarkah Gambar Wanita Boleh Dibogelkan?


Penulis terjumpa satu entri di sebuah blog yang mengatakan wujud aplikasi yang dikenali editor x-ray yang kononnya boleh membogelkan orang dalam gambar
Dalam erti kata lain, jika seseorang bergambar dengan memakai pakaian lengkap, menggunakan aplikasi itu, maka gambar dirinya boleh dijadikan tanpa memakai sebarang pakaian pula.
Ia kononnya lebih berkesan jika dilakukan ke atas orang yang memakai baju berwarna cerah atau putih.
Lihat gambar di atas sebagai contoh akan apa yang dimaksudkan.
Namun, harus diingati bahawa gambar itu walaupun memperlihatkan gambar seorang wanita bertudung berjaya dibogelkan, ia sebenarnya belum tentu sahih lagi. Mungkin ia hasil teknik pertindihan pula.
Ini kerana, tidak tahu sama ada aplikasi itu benar-benar berfungsi seperti yang didakwa atau hanya satu jenaka.
Persoalan ini mengingatkan penulis kepada cermin mata x-ray yang kononnya membolehkan pemakainya melihat wanita dalam keadaan bogel yang popular tahun 1980-an dahulu.
Namun, cermin mata itu terbukti satu penipuan. Entah berapa ramai yang termakan penipuan seumpama itu dan rugi duit beli cermin mata berkenaan.
Mungkin sejajar dengan perkembangan zaman, kini wujud pula dakwaan yang kononnya gambar boleh di x-ray sehingga orang dalam gambar berkenaan berada dalam keadaan bogel.
Meniliti beberapa klip dan penerangan di internet, penulis mendapati memang ada aplikasi seperti yang dinyatakan, namun ia tidak berkemampuan untuk membogelkan gambar seseorang itu.
Ia lebih kepada menjadikan pakaian dalam seperti coli kelihatan lebih menyerlah daripada biasa.
Apalikasi itu juga tidak mampu tembus jika wanita memakai pakaian dalam. Jika tidak pakai…maka ia boleh menampakan susuk tubuh seseorang wanita di bahagian tertentu.
Tidaklah jelas 100 peratus, namun cukup untuk memalukan seseorang itu.
Apa pun, yang penulis turut tertarik dalam entri blog berkenaan ialah peringatan kepada wanita jangan semena-mena memuat naik gambar diri mereka di laman-laman sosial seperti Facebook.
Ada benarnya nasihat itu.
Kalau pun gambar anda tidak boleh dibogelkan sepenuhnya, namun ia masih mampu dimanipulasi dan disalah gunakan ke satu tahap tertentu menggunakan aplikasi seperti editor x-ray.
Jadi berhati-hatilah sedikit dengan gambar yang ingin anda letakkan.

GEMPAR BERAPI : Populasi Babi Di Malaysia Lebih Dari Manusia !!
Mengikut kajian seorang saintis dari Amerika Selatan.... Menunjukkan bahawa bilangan populasi babi-babi  melebihi bilangan manusia yang ada di Malaysia! Mengikut fakta yang dikatakan beliau.... Jumlah bilangan babi di Malaysia kebanyakannya melebihi jumlah yang ada di negara lain....

Spesis babi yang dikira itu dicampur dengan semua jenis spesis yang ada.... Dan spesis Babi di Malaysia selalu meningkat seolah-olah seperti ada berlaku sedikit mutasi..... Inilah sedutan kata-kata dari saintis terkenal itu....

"Jumlah babi di Malaysia sangat banyak, sehinggakan menjangkau bilangan yang melebihi bilangan penduduk... Sepanjang kajian saya... babi boleh dijumpai di mana-mana sahaja.... Sehinggakan ada sesetengah spesis babi di Malaysia nie sudah berlaku proses evolusi yang melampau!"

Bila diajukan soalan yang seterusnya oleh wartawan-wartawan dari Malaysia...

Wartawan: Boleh anda terangkan bagaimana contohnya babi yang sudah berevolusi itu?

Saintis: Begini....semasa saya membuat kajian...tetiba rakan saya menjawab telefon... Kemudian saya terdengar sesuatu yang mengejutkan saya....... "Oi Babi!! Mana ko babi!?" Saya terkejut!! Dia sedang bercakap dengan seekor babi! OMG!!!"

Wartawan: ..............................................(diikuti dengan bunyi cengkerik)

Saintis: Cuba anda bayangkan.... Banyak mana babi-babi di Malaysia nie yang sudah berevolusi.... Saya tanya kepada kawan itu.... Anda sedang bercakap dengan seekor babi? Dia menjawab...."YA!!! Babi betol!".... Can u believe it?"

Wartawan:.................................. (cengkerik lagi)

Saintis: So...saya membuat kesimpulan....populasi babi lebih dari bilangan manusia di Malaysia nie...

Wartawan: ..................... (pengsan....diikuti bunyi cengkerik....)

Kesimpulannya..... Sama macam dekat TV discovery....Semuanya bukan boleh percaya pun... he he he (TETIBE)

P/S: Cerita ini rekaan semata-mata....hehehe Dan jangan menyumpah guna BABI! nanti ada mat saleh salah buat fakta...:D

GEMPAR BERAPI : ARTIS MALAYSIA TANPA PAKAIAN??/


PANAS : APA NAK TULIS LAGI, BILA HIBURAN DIAGUNGKAN OLEH PEMERINTAH, INILAH PADAHNYA..HALAL DAN HARAM TAK BOLEH KENAL PASTI..DIMANAKAH PERKASA??DIMANAKAH HASAN ALI??KENAPA TAK NAK TEGUR ARTIS-ARTIS SEPERTI INI..ADAKAH MEREKA HANYA BERPOLITIK SAHAJA...ATAU SEKADAR MENGAMPU..KESIMPULANNYA, TOLAK UMNO, GEJALA SOSIAL DAPAT DIKURANGKAN

GEMPAR BERAPI : KEKASIH BARU APEK ( KHAIRUL FAHMI)??


apek dan leuniey bercinta
apek dan leuniey bercinta

GEMPAR BERAPI : PENARII TIANG VS PEMUDA BERSERBAN


TERBUKTI YANG SISTEM YANG DIAMALKAN DINEGARA KITA MASIH LAGI MENGIKUT PENJAJAH...ANDA FIKIRLAH...BILA AGAMA DIBELAKANGKAN, INILAH AKIBATNYA..TOLAK UMNO, SEJAHTERA MALAYSIAGEMPAR BERAPI : GAMBR TANPA PAKAIAN PENGUBAT SAKIT JANTUNGSeorang gadis sanggup mencederakan diri serta menghantar gambar bogelnya melalui Perkhidmatan Pesanan Multimedia (MMS) kononnya untuk mengubati teman lelaki yang diserang penyakit jantung.

Gadis yang hanya mahu dikenali sebagai Caroline, 16, berkata, dia mengenali lelaki itu sejak Februari tahun lalu selepas diperkenalkan oleh rakan sekolahnya.

Namun, sepanjang tempoh perkenalan dengan lelaki itu, mereka tidak pernah berjumpa, sebaliknya hanya berhubung melalui telefon.

“Lebih setahun saya berkenalan dengan lelaki itu tetapi belum pernah berjumpa. Saya hanya mengenalinya melalui gambar yang dihantarnya melalui MMS. Dalam tempoh perkenalan kami, dia memang seorang lelaki yang baik dan romantik,” katanya ketika ditemui di Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Kuantan, semalam.

Katanya, sebelum ini teman lelakinya pernah meminta dia menghantar gambar bogel dan akur terhadap permintaan itu kerana rasa sayang.

“Tanpa berfikir panjang, saya memberi gambar yang diminta kerana percaya permintaan itu sekadar suka-suka, tiada niat lain,” katanya.

Caroline berkata, peristiwa hitam hidupnya bermula apabila dia dimaklumkan oleh seorang lelaki yang mengaku sebagai bapa saudara teman lelakinya bahawa kekasihnya itu terpaksa dimasukkan ke hospital kerana sakit jantung.

“Ketika itu, pakcik teman lelaki saya yang turut bergelar ‘Datuk’ meminta supaya saya MMS gambar bogel bagi mengubati teman lelaki saya.

“Selain itu, dia turut memberikan syarat lain iaitu tidak boleh tidur selama enam hari kerana jika saya tidur, teman lelaki saya itu akan mati,” katanya.

Lebih berani, bapa saudara teman lelakinya itu turut menyuruh Caroline mencederakan diri kerana boleh memberikan alasan didera oleh ibu bapa jika dia keluar dari rumah nanti.

“Dia (pakcik) kata, ada makhluk halus yang memerhatikan saya setiap masa, jadi saya kena ikut segala kemahuannya jika mahu teman lelaki selamat. Dia juga ada menghantar MMS gambar lucah teman lelaki saya selepas saya menghantar gambar saya,” katanya.

Tingkah laku pelik Caroline bagaimanapun dapat dikesan oleh ibunnya yang menyedari dia tidak tidur pada waktu malam.

Menurut ibunya yang dikenali sebagai Mei Ling, 35, dia mendapati anaknya tidak tidur dan duduk di biliknya sambil menangis ketakutan.

“Ketika ditanya, anak saya menunjukkan telefonnya dan menceritakan apa yang berlaku.

“Bimbang dengan keselamatan anak, saya membuat dua laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan iaitu pada 18 September dan 20 September,” katanya.

Sementara itu, Pegawai Khas Ahli Parlimen Kuantan, Sim Chong Siang berkata, mana-mana remaja yang mengalami masalah yang sama diminta tampil membuat laporan polis bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...