muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Selasa, 13 Ogos 2013

GEMPAR BERAPI : GADIS MELAYU YANG ROSAK


Nak cerita terasa malu sangat, tak cerita rasanya dah tanggung jawap, apa boleh buat kenalah cerita. Sayang anak gadis sekarang sudah tak ada langsung moral ke MELAYUAN dan ke agaman yang dikaitkan dengan ISLAM.
Mengapa ini terjadi? Apakah berpunca ikut-ikutan budaya barat atau kerana tiada didikan displin, kesopanan, agama dan budaya oleh keluarga? Siapa perlu disalahkan? Apakah wajar kita salahakan kepimpinan kita kerana membenarkan budaya barat bermaha raja lela di tv,mediamasa dan internet?. Semua ini kita tidak boleh elakkan jika kita mahu pembangunan. Perubahan era globalisasi, dunia iT sebenarnya untuk kemudahan kita dalam mempercepatkan segala proses kemajuan.

Dunia tanpa sepadan tidak bermakna budaya melayu islam turut dilupakan dan tidak langsung dijadikan landasan kehidupan. Apabila budaya seks bebas sosial yg keterlaluan menjadi asas kehidupan harian setiap manusia, bermakna kemunduran akan terjadi. Perubahan kehidupan hari ini perlu dipilih di mana sempadannya, tak bermakna kita melanggar perundangan hidup dan perundangan anutan. 
Kita lihat setiap photo yang saya upload ini…Adakah ia menonjolkan budaya melayu dan islam? Berkucupan sesama jenis dengan memakai tudung kononnya menutup aurat… Tapi sebaliknya melakukan perkara terkutuk.Sewajarnya kita malu dengan sikap memperggunakan imaj islam tetapi melakukan perkara yg memalukan.

  


GEMPAR : GAMBAR NASHA AZIZ YANG HOT


Sudah menjangkau usia 41 tahun, Nasha Aziz masih lagi kelihatan cantik dan menawan tambahan lagi, masih juga seksi. 

Namun dalam usia yang sebegini, pasti ramai yang sudah mengetahui yang Nasha masih lagi belum berkahwin malahan dia sendiri akui dirinya masih single. 
“Saya masih solo. Tak mengenali, mengenali pun. Penat lah nak kenal-kenal.

Lagipun banyak benda yang kita perlu mengenali, kan. Saya serahkan pada-Nya”

“Lagipun saya tidak menerima sebarang desakan dari keluarga mahupun teman-teman rapat,” ujar Nasha Aziz.

So.., masih ada peluang dan ruang untuk jantan-jantan kabaret diluar sana untuk memikat hati Nasha Aziz ni..

Nasib baik hati gua dah official milik Maya Karin.., kalau tak dah lama gua offer kat Nasha ni beb.. 


p/s: Perghh..., Dia punya senyum memang boleh bikin berdarah hidung walaupun Nasha Aziz dah masuk 41 tahun..GEMPAR BERAPI : PELAJAR SERAH TUBUH PADA NELAYANceku2Perlakuan tidak bermoral seorang pelajar perempuan sebuah institut kemahiran tempatan yang memadu kasih bersama teman lelaki di hotel murah, menerima padah apabila dia didenda RM 2800 atau dua bulan penjara kerana berkhalwat. Pelajar berkenaan, Nurul Akmal Aishah, 19 dari besut Terengganu menghadapi pendakwaan mwngikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Terengganu 2001. Dia dicekup sepasukan pegawai penguatkuasa syariah bersama teman lelakinya di sebuah bilik di rumah tumpangan dekat sini kira-kira 1.30 pagi, 10 Februaru lalu.
Ketika serbuan dilakukan, Nurul Akmal ditemui dalam keadaan terbaring tanpa pakaian dalam selimut. lelaki terbabit pula yang dikenali sebagai Mohd Firdaud Wadu, 30 hanya memakai jeans tanpa baju ketika membuka pintu bilik. Soal siasat mendapati mereka tiada hubungan muhrim. Pasangan terbabit juga mengaku telah melakukan persetubuhan sebelum ini. Turut dirampas pakaian dalam bilik Nurul sebagai bahan kes.
Dalam kes berasingan di Mahkamah Rendah Syariah, seorang pemandu lori, Md Zaid Abdullah, 33 dari Kuala Abang Dungun berhadapan satu waran tangkap kerana kegagalannya hadir untuk menghadapi pendakwaan pertuduhan khalwat. Dia ditangkap pegawai penguatkuasa syariah ketika berada di sebuah bilik hotel di Jalan Baru Pak Sabah bersama seorang wanita bukan muhrim kira-kira jam 1.05 pagi, 10 Februari lalu.

pasangannya, Noor Aishah Osman, 29 bagaimanapun hadir untuk mendengar pertuduhan lalu dengan denda RM2700 atau dua bulan peenjara setelah mengau bersalah diatas kesalahn mengikut Seksyen 31 (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Terengganu 2001.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...