muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Ahad, 28 Oktober 2012

GEMPAR BERAPI : MAYAT ARIEL SHARON MASIH BERNYAWA


 Semua kita tahu mengenai cerita Kamal Artaturk yg mati secara terhina sehingga bumi tidak menerimanya. Namun manusia terus berani menentang Allah. Terbaru Allah buktikan kekuasaannya seperti berlaku di zaman Firaun dan Qarun yg mana kedua mereka mati dlm keaiban.

Ariel Sharon telah byk merosakkan bumi Palestin. Lihatkan gambar terbaru Ariel Sharon di bawah sudah seperti mumia firaun.

Banyak air mata yg mengalir kerana kezalimannya dulu. Hari ini, Ariel Sharon bagaikan mayat hidup selepas 4 tahun koma. Sehinggakan media di seluruh dunia malu untuk menerbitkan gambar keadaannya. Kini Ariel Sharon yg berusia 82 tahun dikatakan mempunyai berat sekitar 15 kg sahaja.

Doktor yg merawatnya mengatakan Ariel Sharon akan terus koma sehingga 90 tahun. Dia dirawat di Hospital Hadassah di Jerussalem dan kemudian di Chaim Sherba Medical Center. Difahamkan Sharon telah dimasukkan ke bilik pembedahan untuk menyambung bahagian ususnya yg membusuk dan merebak ke seluruh bahagian lain.

Tengok lah dah mayat hidup umpama firaun

Beliau dah jadi umpama mumia firaun. Terpenjara dalam jasad yang sudah membusuk. Subhanallah...ambillah pengajaran daripadanya agar kita terus bertakwa dan beriman kpd Allah...Amin...
GEMPAR BERAPI : RUMAH DHAIF DI NEGERI MAJU??Sebuah rumah dhaif di negeri Maju, apa gunanya kutipan zakat negeri Melaka sebanyak RM20,431,308.16 pada tahun ini?Kemana perginya Ketua Menteri yang dikhabarkan mengawinkan anaknya beratus ribu tetapi kebajikan dinegeri sendiri tidak terjaga??Banyak persoalan yang ditimbulkan berikutan status negeri maju yang dikecapi oleh Melaka.Persoalan yang hanya layak dijawab oleh pemimpin negeri Melaka itu sendiri.

Kepada pemimpin-pemimpin BN terutama UMNO,jangan hanya menyalahkan negeri lain yang dikatakan terlalu miskin dan hanya BN sahaja yang boleh mengubahnya. Negeri dibawah BN yang diterajui oleh UMNO menunjukkan apa yang dikatakan terhadap Kelantan selama ini terkena diri sendiri. Ini yang hanya dipaparkan, yang tidak dilaporkan di media kemungkinan banyak lagi..Adakah pemimpin sekarang hanya gilakan kuasa tanpa memikirkan nasib rakyat??Pemberian BRIM oleh kerajaan memang dialukan untuk meringankan beban rakyat, tetapi setakat mana keberkesanan pemberian terbabit?Adakah cerdik pandai didalam kerajaan tidak memikirkan tentang keperluan dan kehendak rakyat??Rakyat perlukan rumah, pekerjaan dan pengangkutan yang murah yang hanya ditawarkan oleh Pakatan Rakyat sahaja di dalam manifestonya

Kesimpulannya, jangan hanya menunding jari kepada negeri yang diterajui oleh Pakatan Rakyat sahaja dengan mengatakan miskin dan tidak mampu berdikari, sebaliknya lihat negeri sendiri..Adakah lebih baik dari negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat??Anda ada akal, anda dapat fikirkannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...