muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Khamis, 3 Oktober 2013

Kisah Seorang Anak Tinggalkan Sesuatu Untuk Ibubapanya Sebelum Meninggal
Apakah perasaan ketika membayangkan bila kita menjadi orang tua dari gadis cilik yang baru berusia 6 tahun bernama Elena Desserich, yang telah disahkan terkena kanser otak sejak usia 5 tahun.

Doktor yang menangani kes sudah memberitahu Elena hanya boleh bertahan hidup mungkin dalam beberapa bulan. Namun di balik ini semua gadis ini tetap saja ceria dan menghabiskan sisa-sisa harinya dengan menulis dan menggambar corat-coret seperti anak yang seusia Elena.

Elena, sebuah ketulusan cinta anak yang harus meninggalkan orang-orang yang mencintainya selamanya.

Sebenarnya Elena sudah meninggal bulan Ogos tahun 2007. Namun baru-baru ini kedua orang tuanya Keith 34 tahun dan Brooke 35 tahun serta adiknya Gracie yang ketika ini berusia 5 tahun menemukan beberapa catatan dan gambar dari Elena yang pernah dibuatnya semasa menanti ajal menjemputnya.
Catatan yang ditinggalkan Elena untuk Ayah dan Ibunya tersayang.

Sejak disahkan doktor Elena mempunyai penyakit kanser otak pada tahun 2006 Elena hanya boleh hidup hanya selama 135 hari saja.Keluarga kecil ini sangat ingin menghabiskan sisa-sisa waktu bagi sang buah hati mereka dengan penuh kasih sayang Saya benar-benar sangat tersentuh lagi lagi setelah melihat gambar-gambar dan tulisan “saya mencintai mu ayah dan mama”.

 Hal itu sangat menyentuh kalbu yang terdalam dari perasaan orang tua yang ditinggal pergi oleh buah hati yang mereka sayangi,lebih -lebih lagi anak itu seorang yang lucu dan periang. Elena yang sepatutnya masih punya masa depan yang sangat panjang, namun Tuhan punya kehendak lain.
Catatan yang ditinggalkan Elena untuk Ayah dan Ibunya tersayang

HINA SANGATKAH PENUNGGANG MOTOSIKAL.saya bukan MAT REMPIT, tapi kenderaan yang saya ada adalah MOTOR, kenapa panggil saya sebagai MAT REMPIT? Hina sangat ke MAT REMPIT? Saya ada satu CERITA benar yang berlaku di depan mata saya, ketika saya ontheway balik ke kampong halaman di waktu hujan saya terserempak dengan seorang pakcik dan makcik, tersandai di tepi jalan dalam keadaan basah lencun, tiba2 hati terbayang wajah ayah dan mak saya, saya berhenti dekat pakcik tu dan bertanya kenapa pakcik? Pakcik tu menjawab dalam keadaan kesejukan, pakcik cakap dekat saya (nak tayar motor pakcik bocor,pakcik nak pergi changloon UUM tgk anak pakcik takdak apa yang pakcik buleh buat hanya sekadar berdoa pakcik takdak handfone ) bila saya mendengar kata2 pakcik tadi saya betul2 tersentuh dengan pergorban seorang ayah kepada anak nya,
Ketika itu saya tiada apa yang buleh saya tolong, tiba2 datang sekumpulan MAT REMPIT dalam keadaan basah lencun berhenti dan bagi salam. Tanya kenapa BERHENTI tengah2 hujan, saya memberitahu kepada MAT REMPIT2 tu tayar motor pakcik bocor, terus seorang daripada mereka turun pada MOTOR berjabat tangan SALAM dengan pakcik tu, lalu MEMBERI bantuan kepada pakcik tu sewaktu hujan makin lebat, dalam keadaan semua yang ada di situ kesejukan, salah seorang daripada mereka bersungguh2 membuka tayar MOTOR pakcik tu, kereta lalu hanya sekadar tekan HON, bas lalu sekadar bagi lampu, bila semua da setle saya menghulurkan duit kepada MAT REMPIT2 tu, dengan slamber mereka bercakap tak payah bagi duit kami TOLONG ikHLAS saya terkejut dengan kata2 daripada mereka, mulia sungguh hati MEREKA memberi bantuan dalam keadaan hujan tanpa mengharap balasan,
SOALANNYA SIAPAKAH MATREMPIT? HiNA KAH MEREKA? Selepas berberapa minit mereka berjabat tangan salam dengan saya dan pak cik tadi, pakcik tu tadah tangan berdoa syukur kepada yang maha esa kerana memberi seribu satu kenangan bersama MATREMPIT yang berhati MULIA,memberi bantuan di waktu susah,

Apa perasaan anda jika pakcik tadi ayah dan ibu anda?""

KOMEN WARDINA BUAT MACAI UMNO NAIK ANGINKomen selebriti Wardina Safiyyah dalam akaun twitternya mengenai penyelwengan dahsyat seperti mana di laporkan Laporan Ketua Audit Negara 2012 telah menyebabkan seorang macai UMNO bertaraf sengkek naik angin satu badan.

Kalau tengok pada raut wajahnya memang banyak angin sungguh masuk dalam badanya.

Boleh nak ugut buat suatu page semata-mata nak belasah Wardina Safiyyah jika terus mencemuh dan mengkritik Laporan Ketua Audit Negara 2012.

Mamat ini ingat dia siapa ek????...

Sepatutnya dia kena beri hujah dan alasan yang masuk akal bukan nak main ugut-ugut nak buat satu fan page.

Inilah mutu dan kualiti yang ada pada penyokong, pendokong dan ahli UMNO .. berhujah secara fakta dan berhemah langsung tiada kemampuan.. Jenis politik samseng sebagai amalan nak mempertahankan penyelwengan dan rasuah yang berleluasa dan bermaharajalela dalam kerajaan UMNO/BN 1M'sia kini.

HUJAH LAWAN HUJAH BUKAN LAWAN DENGAN TERJAH!! .. KINI ZAMAN POLITIK PAKAI OTAK BUKAN PAKAI OTOT!!!!


SUMBER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...