muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Isnin, 5 November 2012

PANAS : PRIHATIN KAH KITA PADA KANAK-KANAK??

Be one of the 100,000 to say you care enough to put an end to child abuse. Fill in your details to get on board.Click here to find out more


Don't let children suffer needlessly anymore. Help stop child abuse in Malaysia.

GEMPAR BERAPI : ZAID MAHU BERTANDING ATAS TIKET PAKATANHasrat bekas Presiden Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) Datuk Zaid Ibrahim untuk bertanding dalam pilihan raya umum di bawah tiket Pakatan Rakyat, dan kemungkinan di Pekan, mengejutkan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail.
Saifuddin juga bingung dengan tindakan Zaid melepaskan jawatan presiden KITA tetapi kekal sebagai ahli jawatankuasa parti yang ditubuhnya itu, yang kini berusia dua tahun.
Zaid (gambar) tidak menyampaikan rancangannya untuk bertanding di bawah tiket Pakatan, kata Saifuddin, sambil menambah bahawa perkara itu tidak pernah dibangkitkan dalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan.
“Saya boleh mengesahkan bahawa perkara Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan Rakyat tidak dibangkitkan atau dibincangkan oleh Majlis Presiden.
“Beliau tidak menulis atau menyatakan kepada kami secara rasmi niatnya untuk bertanding di bawah tiket Pakatan,” tambah Saifuddin, yang merupakan ahli Parlimen Machang.
Oleh itu, katanya, isu Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan tidak timbul melainkan terdapat permintaan rasmi oleh beliau dan keputusan dibuat oleh Majlis Presiden.
Majlis presiden adalah badan tertinggi yang membuat keputusan dalam pakatan pembangkang yang terdiri daripada PAS, PKR dan DAP.
Akhbar the Star melaporkan semalam bahawa Zaid telah melepaskan jawatan presiden KTA dan menyuarakan minatnya untuk bertanding pilihan raya akan datang di bawah tiket Pakatan, mungkin di Pekan.
Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang juga sebelum ini dilaporkan berkata beliau sedia bertanding di mana-mana kerusi termasuk di Pekan.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau tidak fikir Presiden Pas itu akan bertanding di Parlimen Pekan yang diwakilinya dalam pilihan raya umum akan datang.
“Saya tidak fikir ini akan berlaku,” katanya kepada wartawan Malaysia selepas menghadiri Sidang Kemuncak Asia-Eropah (ASEM) di Pusat Konvensyen Nasional di sini hari ini.

GEMPAR BERAPI : BEKAS MENTERI ADA SKANDAL DENGAN ROZITA CHE WAN??


Zubir MY kembali lagi dengan gossip yang akan membuatkan Rozita Che Wan dan mereka yang berkaitan tidak senang duduk. Kali ini dengan bukti nyata, khabarnya.

Menulis tulisan Zubir MY menerusi Berita Harian semalam, ada sumber memaklumkan kepada beliau yang Rozita Che Wan bukan hanya terbang bersama adiknya ke London, UK.

Kehadiran Ayu Raudhah menemani Rozita Che Wan ke London baru baru ini khabarnya hanya sebagai cover line kerana ada seorang bekas menteri yang turut serta dalam percutian itu.

Bekas menteri itu merupakan pemegang kad kredit platinum dan pembelian tiket beliau ke London itu di’sertai dengan sekeping tiket percuma — tiket itu di’berikan kepada Rozita Che Wan.

Rozita Che Wan dan bekas menteri itu punyai nombor tempahan tiket yang sama, L1YNC selain ada krew penerbangan yang nampak pasangan ini duduk bersama di’dalam pesawat.

Sebelum terbang pun, Rozita Che Wan dan bekas menteri itu di lihat di suite mewah sebuah lounge di KLIA sekitar jam 9.00 pagi. Penerbangan mereka pada 10.05 pagi tersebut.

“Perkataan flown yang tertera pada jadual penerbangan Rozita Che Wan & bekas menteri membuktikan yang kedua duanya sudah menggunakan tiket mereka. Terpulanglah pada Rozita sama ada dia hendak mengaku atau sebaliknya,” ujar sumber Berita Harian itu.

PANAS : KEJUTAN DI DALAM KERETA??

Apa kejutan yang dikatakan??jom lihat

Guys! Here's an idea you can use as a surprise proposal

GEMPAR BERAPI : PERKARA YANG BAKAL DI TIRU MCAPerkara yang tak pernah dilakukan dan bakal ditiru oleh MCA BN dan disebarkan seolah2 merekalah yang paling prihatin.. sedangkan merekalah yang mengamalkan politik perkauman dan sistem pecah dan perintah. Kini UMNO /MCA.BN teramat gentar dan takut dengan corak dan cara Politik Pakatan Rakyat yang amat disenangi oleh rakyat berbilang kaum, kerana tiada pilih kasih dalam menjalinkan hubungan sesama kaum... Syabas Pakatan Rakyat.. Mari kita berubah ke arah yang lebih baik.. Jom Semua kaum bersatu bersama putrajaya kita tuju.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...