muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Sabtu, 9 November 2013

BAGAIMANA MEREKA MENDAPAT IC INI???

Assalamualaikum
SALAM 1 PENDATANG DAPAT IC !!!

Faktar gambar :

- Warga asing di syaki warga Myanmar

- Merayau rayau di taman perumahan

- Bila ditanya , bahasa melayu hancur

- Didapati mereka ada ic Original

- Salah seorang ada dalam daftar pengundi SPR

- Kod IC 02 Kemungkinan dari Langkawi. Pusat transit warga Myanmar yang kononnya Rohingya berpusat di Taman Nilam dan Bukit Maluk.

- Kedua dua lokasi ini adalah pusat transit warga Myanmar yang bakal dipindahkan ke kampung Sg Miang di Pekan Pahang. Sebagai stock pengundi BN parliament Najib? Benarkah?

- Juga stock bagi penambahan undi di parliament2 yang ditarget untuk menang.

Benarkah dakwaaan ini?

Inilah persoalan di atas? Sudah terlalu lama benda ini disimpan. Malah pernah didedahkan oleh seorang bekas SB tidak lama dulu.

Bagaimana SEWENANGNYA kerjaan parti yang enggan KALAH ini merancang supaya mereka TETAP MENANG walaupun totaly ditolak oleh pengundi warganegara asal.

Percaturan ini lama dibuat di Sabah. Warga2 asing berstatus BUMIPUTRA sama taraf dengan melayu walhal mereka adalah warga Filipin/pinoq , Indonesia, sulu, bangla dan pakistan.

Di negara maju. Contoh Korea. Dulu negara kita KDNK mengatasi Korea dari seki kemajuan ekonomi. Namun Korea telah beberapa kali mengalami pertukaran KERAJAAN dan akhirnya ekonomi Korea jauh meninggalkan Malaysia.

Tidakkah kita cemburu dengan kepesatan ekonomi mereka? Kuta di Malaysia 56 tahun dibawah BN dan kita antara negara Paling Rasuah didunia. Paling tinggi kadar hutang isi rumahnya. Nrhara kecil dengan HUTANG NEGARA TERTINGGI. Inikah yang kita nak?

Kemelut ekonomi kini meruncing. Sebagai negara pengeluar Minyak. Pengesport makanan.. minyak masak dan lain2.. kita tetap juga mengalami DEFISIT yang kritikal saban tahun!!!

Bagaimanakan jalan keluar dari kemelut ini?

BAYANGKAN PERKARA NI BERLAKU DI NEGERI PR PERINTAH

Institut Pengajian Tinggi Islam Perlis (IPTIPs) yang beroperasi di sini sejak 1998 bakal menamatkan operasinya akhir tahun ini.

Rektor IPTIPs Mohamad Fadhli Ilias berkata surat rasmi memaklumkan mengenai perkara itu diterima daripada Yayasan Islam Perlis (YIPs) baru-baru ini atas sebab tidak lagi dapat membiayai institut itu.

Beliau berkata berikutan langkah itu, lebih 50 pelajar di institut itu telah dipindahkan ke sebuah institusi agama di Pulau Pinang.

"Perkara itu merisaukan lebih 30 kakitangan institusi itu yang masih berharap ada ruang untuk institusi itu diberi nafas baru.

"Mereka kini sedang memikirkan masa depan apabila bakal kehilangan pekerjaan mulai 2014," katanya ketika ditemui selepas mengadakan perjumpaan dengan Ketua Umno bahagian Padang Besar, Datuk Zahidi Zainul Abidin di Beseri hari ini.

IPTIPs yang dimiliki YIPs menawarkan program diploma iaitu Diploma Al Quran dan Al Hadis, Diploma Usuluddin, Diploma Syariah di samping pengajian peringkat Sijil Tinggi Agama Malaysia dan kursus intensif bahasa Arab.

Sementara itu, Zahidi yang juga anggota parlimen Padang Besar berkata IPTIPs tidak seharusnya ditamatkan operasi ketika kerajaan negeri sedang memperkasakan industri ilmu.

"Saya akan bawa perkara ini ke pengetahuan perdana menteri dalam tempoh terdekat," katanya.

Zahidi berkata IPTIPs yang beroperasi di Guar Jentik yang terletak dalam kawasan parlimen Padang Besar perlu dipertahankan walaupun YIPs mengakui tidak berupaya untuk meneruskan operasi institusi itu kerana masalah kewangan.

Beliau juga berharap ada pihak lain yang boleh mengambil alih IPTIPs bagi memastikan institusi itu terus beroperasi.

-Bernama

MINUMAN "HARAM" DIPASARAN !!!!MINUMAN "HARAM" DIPASARAN !!!!
.
.
.
.
Mana Najib ?
.
.
Mana JAKIM ?
.
.
Mana Fattol Bari ?
.
.
Mana Jamil Khir ?
.
.
Mana Ibrahim Ali ?
.
.
.
# nie isu yg jd darah daging & "menghitamkan" hati umat Islam korang tak nak bersuara atau menghalang ke ?

Suspek kes rompakan kejam Ambank, berjaya ditangkap


Pengawal keselamatan yang menembak mati pegawai Ambank Norazita Abu Talib, 37, dalam kejadian rompakan di Ambank cawangan Subang Jaya pada 23 Okt lepas, telah berjaya ditangkap polis pagi ini.

Perkara ini disahkan oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam laman Twitternya apabila beliau mengucapkan tahniah kepada pasukan Ops Cantas Bukit Aman yang dikatakan telah berjaya menangkap suspek di Johor Baharu.


Syabas PDRM!

Semoga penjenayah mendapat hukuman yang setimpal dengan kekejaman yang beliau lakukan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...