muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Isnin, 17 September 2012

GEMPAR BERAPI : INILAH WAJAH GADS CAMPAK BAYIInilah wajah gadis yang campak bayi yang baru dilahirkan dari tingkat 3. Campak dalam keadaan hidup2. Terus terang cakap aku mengigil baca bila tahu yang bayi tersebut dicampak hidup2 oleh seorang wanita muda. Nak tahu usia dia berapa? 21 tahun beb. Sedihla. Sedih tengok masyarakat kita terjebak dengan kes2 seperti neh.SUMBER

GEMPAR BERAPI : UMMI HAFILDA BOGELKAN SIAPA PULA??

WAKAKAKA....HANG NAK PERCAYA KE KAT POMPUAN NIE..SANGGUP BUAT APA SAHAJA DEMI NAK JATUHKAN ANWAR...TOLAK UMNO,, MALAYSIA SELAMAT

GEMPAR BERAPI : HANTU PENANGGAL JAS SALLEH BERJAYA DITANGKAPInilah makhluk penanggal yang berjaya ditangkap oleh bomoh Harun di perkampungan Kuala Kangsar, Perak.  Sungguh menyeramkan!

MINTA BOMOH HARUN TANGKAP JUGA HANTU-HANTU DIBAWAH..

GEMPAR BERAPI : DULU BAS, SEKARANG KERETA PULA MENJADI MANGSAPANAS : UMNO TERKENAL KERANA SIFAT SAMSENGNYA

GEMPAR BERAPI : SOI LEK SONGLAP RM 200 RIBU???

KUALA LUMPUR : Satu laporan dibuat terhadap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung penyelewengan geran bantuan kebajikan Perdana Menteri (PM) sebanyak RM500,000 yang diberikan kepada Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM).


Laporan oleh Ketua Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau dikenali Chegu Bard itu dibuat di Georgetown, Pulau Pinang, semalam. 

Ia berikutan pendedahan satu set dokumen membuktikan bagaimana geran bantuan tersebut diseleweng sebanyak RM200,000 untuk dibayar kepada orang tengah sebagai komisen. 

Dokumen yang ditemui Chegu Bard di rumahnya di Nibong Tebal 12 September lalu itu menyebut pada 28 Mac 2012 bahawa Kementerian Kewangan telah memaklumkan kepada PBPM mengenai peruntukan sebanyak RM500,000. 

Manakala surat maklum balas dari PBPM kepada kementerian mengenai penerimaan tersebut juga telah dinyatakan pada 6 April 2012. 

Dokumen tersebut, jelas menyebut nama seorang pemimpin tertinggi BN yang membantu PBPM mendapatkan geran bantuan. 

Ketua Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau dikenali Chegu Bard telah membuat laporan penyelewengan tersebut kepada SPRM di Georgetown, Pulau Pinang, semalam.

Antara dokumen PBPM yang disertakan sebagai bukti

Dalam minit mesyuarat persatuan merekodkan bahawa PBPM perlu membayar RM200,000 kepada sebuah syarikat yang kononnya menjadi orang tengah bagi mendapatkan geran tersebut.

“Mesyuarat pertubuhan tersebut menyebut dengan jelas nama Datuk Seri Chua Soi Lek pada 19 November 2012 berlaku pertemuan di mana persatuan mohon bantuan untuk dapatkan sumbangan dari Jabatan Perdana Menteri,” dedah Chegu Bard dalam kenyataannya.

“Ini membuktikan korupsi dalam negara sudah semakin teruk, apabila bantuan geran kebajikan pun mesti melalui orang tengah untuk dibayar komisen,” 
kata beliau lagi. 

“Pendedahan ini juga meyakinkan bahawa pemimpin BN yang terlibat membantu PBPM mendapatkan geran tersebut, menjelaskan amalan rasuah dan korup senantiasa menjadi rutin dalam kehidupan mereka. 

“Pendedahan ini perlu segera diambil tindakan bagi mengheret mereka yang terlibat menjadi orang tengah serta menyalahgunakan kuasa bagi mendapat komisen dan rasuah dari mereka yang memerlukan,” tegas Chegu Bard. 

Sidang Media

Oleh Nazar Hashim -Mafiaboss

-Kedahkini

GEMPAR BERAPI : KANT0I-DEMO SAMBIL GELAKPANAS : BILA ISLAM DIBELAKAGKAN, INILAH HASIL NYA...

GEMPAR BERAPI : HSAP PAYUDRA DEPAN ORANG RAMAIOrang ramai hanya menyaksikan sahaja apa yang berlaku dan dipercayai kejadiaan ini berlaku diluar negara


PANAS : MINTALAH MALAYSIA DIJAUHKAN KEJADIAAN SEPERTI INI..DENGAN PEMERINTAHAN YANG ADA SEKARANG SEBENARNYA MENGHAMPIRKAN MALAYSIA KE ARAH ITU..PANAS : BILA ISLAM DIBELAKAGKAN, INILAH HASIL NYA...

GEMPAR BERAPI : MAKS1AT DALAM KERETA


KUANTAN – Perbuatan terkutuk pasangan berusia dalam lingkungan 20-an itu sempat dirakam orang awam kebetulan berada di kawasan itu.
Lebih memalukan, pasangan wanita yang melakukan adegan itu nampak sopan dengan bertudung dan berbaju kurung.
Orang awam dikenali sebagai Fook berkata, adegan memalukan dalam kereta jenis Proton Saga itu berlaku kira-kira 20 minit.
Menurutnya, dia kebetulan di pejabat berhampiran kawasan itu ternampak kelibat mencurigakan pasangan terbabit sebelum keluar meninjau kerana bimbang berlaku kejadian jenayah di situ.
“Selepas mengamati barulah saya tahu peristiwa sebenar di mana pasangan kekasih itu sedang asyik bermadu asmara di tempat terbuka tanpa segan silu,” katanya.
Fook berkata, tidak lama kemudian dia ternampak kereta itu beredar namun masih berlegar di kawasan terbabit sebelum meninggalkan kawasan itu.
Sementara itu, seorang pekerja swasta di kawasan berkenaan yang mahu dikenali sebagai Rahman berkata, lorong belakang yang agak tersorok dan jarang dilalui kenderaan memberi kesempatan kepada pasangan gelojoh nafsu seperti itu melakukan aksi terlarang.
Dia berkata, beberapa rakannya pernah menceritakan terserempak dengan pasangan kekasih yang sedang memadu asmara dalam kereta seperti mana aksi yang dirakamkan itu.
“Kalau boleh, pihak berkuasa agama turut memberi tumpuan dan membuat rondaan di kawasan lorong belakang bagi membendung gejala negatif ini.
“Mungkin pasangan kekasih seperti itu berani melakukan maksiat kerana mereka tahu kawasan itu ‘selamat’ dan tersorok,” katanya.

PANAS : BILA ISLAM DIBELAKAGKAN, INILAH HASIL NYA...

GEMPAR BERAPI : BENDERA BN DIBAKAR-SATU LAKONAN MURAHAN??


KOTA BHARU – Bukan sekali! Malah lima kali, bendera Barisan Nasional (BN) yang dipacakkan di tepi jambatan Kampung Beris Jambu, Chekok di Pengkalan Chepa, di sini dirosakkan, malah dalam kejadian terbaru, kelmarin, sebanyak 135 bendera terbabit turut dibakar.

Perbuatan itu disyaki, dilakukan pihak tidak bertanggungjawab sehingga menyebabkan pimpinan kawasan berkenaan, mengalami kerugian hampir RM
5,000 akibat kejadian itu.

Penyelaras Dun Chempaka, Zarina Md Eusope berkata, perbuatan terbabit menunjukkan pelakunya, tidak mempunyai etika dan takut pada bayang-bayang parti sehingga sanggup merosakkan bendera pihak lawan.

“Sepatutnya, golongan terbabit berfikir sebelum melakukan perbuatan itu kerana ia menunjukkan sikap yang kurang matang dan bertindak mengikut perasaan.

“Masing-masing bebas memilih parti yang mereka percaya boleh menerajui kerajaan, tindakan terbabit tidak langsung menunjukkan budaya kita sebagai seorang yang beragama Islam,” katanya kepada Sinar Harian.

Dalam pada itu, menurut Pentadbir Mukim Dun Chempaka, Zainal Abidin Ibrahim, perkara terbabit berlarutan sejak Mac lalu dan paling teruk kelmarin, kejadian itu mengundang kesediaan dan kemarahan kami, memandangkan pihak terbabit sewenang-wenangnya membakar bendera BN yang kami pacakkan di kawasan itu.

“Kami amat memandang serius mengenai kejadian ini, sepatutnya perkara terbabit tidak berlaku memandangkan kita semua sudah mengecap kemerdekaan ke 55 tahun.

“Seharusnya kita mempunyai sikap yang lebih matang dalam apa jua keadaan dan tidak bertindak mengikut perasaan sendiri,” katanya.

Sementara itu, menurut Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung Persekutuan (JKKP) Chekok, setakat ini pihak terbabit sudah menyerahkan perkara itu kepada polis.

“Kita tidak mahu melihat, generasi muda terikut-ikut dengan budaya ganas yang tidak mengikut norma kehidupan, lagipun kita dilahirkan sebagai golongan Melayu yang beragama Islam.

“Seharusnya perkara seumpama ini tidak berlaku di negeri ini memandangkan kita merupakan sebuah negeri di bawah pentadbiran golongan Islam dan diharapkan kejadian seumpama ini tidak berulang,” katanya.

PANAS : ALA, KENA KAT DIA, TERUS MELENTING..BAS DISIMBAH CAT, KERETA DIGORES PAKU, APA CERITA....SAPA YANG IKUT SAPA???
 

GEMPAR BERAPI : MELAYU SAMBUT BIRTHDAY DENGAN ARKHEBAT BETUL ORANG-ORANG MELAYU SEKARANG DIBAWAH PEMERINTAHAN ****.....TIDAK ADAKAH PERASAAN MALU PADA MEREKA..TIDAK CUKUPKAH DIDIKAN AGAMA YANG TELAH DIBERIKAN...ANDA FIKIRLAH SENDIRI

GEMPAR BERAPI : MALAYSIA TERSENARAI 5 NEGARA MEMILIKI JAMBATAN PALING NGERI DIDUNIA

1. CrazyCurves: Langkawi Sky Bridge, Kedah, Malaysia
 2. Forest Gulp: Capilano Suspension Bridge, North Vancouver, British Columbia 3. Cope-on-a-Rope: Carrick-a-Rede Rope Bridge, Antrim, North Ireland

 4. Terrifying Trift: Trift Bridge, Gadmen, Switzerland

  5. Royal Flushed: Royal Gorge Bridge, Canon City, Colorado

GEMPAR BERAPI : CALON MB KEDAH POLITIK KAN UITM???

PANAS : GMBAR NAJB BERSAMA KUCINGNYA


najib kucing1 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnya

najib kucing2 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnya
najib kucing3 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnya
najib kucing4 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnya
najib kucing5 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnyanajib kucing6 Datuk Najib Bersama Kucing kucingnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...