muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Sabtu, 15 Mac 2014

PANAS : BEKAS PEGAWAI CIA DEDAH TEMBELANG CNN

ALFAEDAH WORLDWIDE ANALYSIS - CNN pada 14 Mac 2014 telah menyiarkan suatu temuramah dengan bekas pegawai CIA Robert Baer dalam usaha mereka memburuk-burukkan negara kita, di bawah tajuk:

Former CIA officer: I don't trust the Malaysians

Sayangnya, dalam pada usaha CNN & CIA untuk memburuk-burukkan orang Melayu (Malay) nampaknya mereka sendiri akhirnya membuka pekung di dada.

Menurut penemuramah, rancangan "merampas sebuah pesawat" ini nampak sangat "outlandish" (tak masuk akal) sehinggalah anda bertemu orang seperti Robert Baer. (Makna barulah nampak masuk akal..)

Baer was actually part of a CIA plot to hijack a Soviet airplane for its technology back in the 1980s.

"But thinking that somebody hijacked this (Malaysian) airliner in that fashion is truly outlandish," says Baer.
Menghurai klu-klu dalam temuramah ini......

1. Dia sudah pun memberi modus operandi yg diperlukan utk menghilangkan sebuah pesawat. depa buat zaman 80an lagi dimana pertama sekali depa akan "rekrut" pilot yg mahir utk melarikan pesawat. Sila ambil perhatian setelah mereka sorokkan, tutupkan pesawat dgn selubung besar supaya tdk di detect oleh satelit, dia kata "pihak SOviet akan ingat pesawat telah hilang.." Bermakna pilot yg di "rekrut" adalah pilot pihak Soviet yang telah di"beli" oleh mereka bermakna pertama gerakerja perisikan meviruskan pilot Soviet. Kedua melarikan pesawat Soviet bg pihak AS.....

2. "State actor" diperlukan makna ini bukan level hijacker biasa. Perlu dilakukan oleh sebuah negara yang memiliki landasan/lapangan pesawat. (rahsia)

3. Teroris Ughyur tidak mempunyai kepakaran untuk melakukan sendirian melainkan menerima bantuan teknikal sepenuhnya dari pihak "state actor" (sebuah negara).

4. Iran menurutnya tidak mempunyai rekod teroris yang hebat maupun pakar dalam merampas pesawat.

5. Teroris Ughyur tak boleh. Teroris Iran tak boleh.

6. "State actor" saja mampu menurut beliau. Persoalannya buat apa nak sebuah negara nak merampas sebuah pesawat komersil ?(bukan pesawat pejuan hi tech)

7. Maksudnya kalau perampas pesawat biasa ditolak dari kemungkinan, maka ada satu kemungkinan yang tinggal.

Iaitu sebuah negara ("state actor").

Maka apakah ini bermakna mereka akan menyalahkan "kambing hitam" China? Ataukah Iran?

8. Kalau China & Iran sebagai "state actors" mampu, kenapa pula Amerika Syarikat yang juga "state actor" tak mampu melakukan? Sedangkan jelas dengan pengakuannya itu, mereka sudah lama melakukan operasi yang sedemikian?

Siapakah yang lebih berkepentingan?

9. Persoalan terakhir, mengapakah China nak merampas sebuah pesawat yang majoritinya rakyat mereka sendiri? Lagi tak masuk akal...

Bincangkan...

MH 370 DIRAMPAS??


Soalnya apakah kesemua penumpang masih hidup dan selamat? Siapa yang merampas? Dibaa kerjasama pengganas Antarabangsa yang terlibat?

Menurut laporan Associated Press, seorang pegawai kerajaan Malaysia mengesahkan bahawa penyiasat telah membuat kesimpulan bahawa salah seorang juruterbang atau terdapat individu lain yang mempunyai kemahiran mengendali pesawat telah merampas penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370.

Pegawai itu yang terlibat dalam siasatan misteri kehilangan MH370 berkata belum dapat mengetahui motif sebenar rampasan pesawat itu dan lokasi di mana pesawat itu diterbangkan.

Beliau yang enggan identitinya didedahkan berkata, rampasan pesawat bukan lagi satu teori tetapi sesuatu yang tidak dapat dipertikaikan.
Menurut kenyataan akhbar PM sebentar tadi…
SUBANG: Berdasarkan maklumat baru data satelit, komunikasi pesawat dimatikan sebaik pesawat memasuki ruang udara Pantai Timur Malaysia, kata Datuk Seri Najib Razak.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan misi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat MH370 di Laut China Selatan dihentikan.
Katanya, kerajaan dan pihak berkaitan kini menilai semula penghantaran aset ke kawasan itu dan ditumpukan di kawasan baru di sebelah barat Semenanjung.

Mengikut data radar, pesawat dipercayai berpatah semula ke Semenanjung Malaysia dan menghala ke barat laut dengan pergerakan konsisten, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

MSTAR..
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengesahkan objek tidak dikenal pasti yang dikesan cuba berpatah balik ke Semenanjung Malaysia dan menghala ke barat laut oleh radar militari adalah pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370.
Beliau berkata, menurut data terbaharu, komunkasi terakhir di antara pesawat tersebut dengan satelit adalah pada pukul 8.11 pagi Sabtu lalu.
"Hasil komunikasi maklumat satelit dan dibandingkan dengan maklumat radar militari, pesawat tersebut disahkan sebagai MH370," katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...