muka

muka

Facebook Badge

TERBARU

Sabtu, 8 September 2012

GEMPAR BERAPI : GAMBAR GR0 DITANGKAPLazimnya gambar dipaparkan oleh akhbar disunting mengikut kesesuaian pembaca. Begitu juga visual disiarkan di televisyen. Bagi wartawan dan jurukamera terbabit menghasilkan laporan kes jenayah, kejadian mereka lihat tidak disunting.

Contohnya sewaktu menyertai operasi bersama pihak berkuasa, mereka berpeluang melihat dan sekaligus merekodkan gambar secara bebas di lokasi. Namun hanya sebahagian daripada gambar dirakam itu disiarkan di media.

Selebihnya berada di dalam simpanan mereka dan syarikat. Jika kita lihat, gambar pekerja warga asing, bekerja di pusat hiburan sering kali dikaburkan bertujuan untuk memelihara maruah diri mereka. ... sedangkan, mereka tidak langsung berniat untuk menjaga maruah sendiri.

Dalam entri ini saya kongsikan beberapa gambar dirakamkan pada Februari 2011, sewaktu menyertai serbuan bersama polis ke premis dikenali sebagai 'Kopi korek'. Semua wanita ditahan, muda dan tua, warga asing. Lihatlah keindahan dan kejelekan pernah saya saksikan di hadapan mata sebelum ini TANPA disunting. /div>

Di dalam cahaya samar, pelanggan buta.


'Bersia' bukan perkataan Bahasa Melayu.


Ramai rakyat Malaysia pergi membeli-belah di Vietnam, sedangkan wanita negara sama menjual diri di negara kita.


Tidak ubah seperti acara renang berirama ...


Lelaki Bangladesh di bawah berasa terlalu kecewa kerana tidak sempat 'berenang berirama' bersama pasangannya, gadis Indonesia dengan bayaran RM100 di atas katil di bawah.


"Tidak sempat pancutlah abang, polis sudah mari," katanya kesal.


Mereka sebilangan daripada wanita warga asing membuatkan ramai lelaki gundah gulana. 


PANAS : SATU LAGI BUKTI KEGAGALAN UMNO SEBAGAI PARTI MEMERINTAH UNTUK MEMBENDUNG GEJALA INI..APABILA DUNIA DIUTAMAKAN, INILAH AKIBATNYA..SOKONG UMNO, NEGARA MUNDUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...